List synovi (26): DNES SOM NEHLASOVAL

prof PhDr et Bc udmila Matulnkov PhD Prodn asistentka Vysokokolsk pedagogika v prodnej asistencii MUDr Magdalna Gerov PhD lekrka gynekologika doc PhDr Anna Murgov PhD-1png


Ahoj Ruben,

...

V minulosti som zahlasoval "za" zákon z dielne opozície, ktorý sa týkal ochrany života. Tie ich zákony majú podporu asi tretiny parlamentu. Vyskúšali sme si to v tomto zložení NR SR v tomto volebnom období. Naopak - my sme predložili zákon na pomoc tehotným ženám a ukázalo sa, že práve takéto sociálne kroky majú omnoho vyššiu šancu, aby v parlamente prešli - nášmu zákonu chýbal jeden hlas a po prepracovaní ho plánujeme predložiť znova. Za takýto náš zákon, poslanci opozície, ktorí pretláčajú radikálnejšie riešenia nezahlasovali a nepodporili nás. Vyhodnocujem to teda tak, že opozícia nemá skutočný záujem na tom, aby sa to v tejto oblasti zlepšilo. Naopak - snaží sa len predkladať zákony, ktoré sú rozbuškou pre koalíciu ale nemajú šancu byť schválené.
Z mojich postojov je dlhodobo jasné, že som za ochranu života, že milujem každý život a chcem, aby sa narodil. Som jedným zo štyroch predkladateľov zákona, ktorým sme schválili tehotenský príspevok od 4.mesiaca tehotenstva (je to približne 230 € mesačne), ktorý už viac ako rok pomáha v praxi... Takže budeme aj naďalej podporovať rodiny, podporovať tehotné mamičky.

...
A rozhodol som sa ignorovať opozičné "rozbušky", ktoré nemajú cieľ byť presadené, ale len rozbiť a rozhádať koalíciu.

...
Takže, ak som ti minule písal, že nezradím svoje hodnoty, tak je to pravdou - som za ochranu života, nie som však ochotný spolupodieľať sa na opozičnej snahe o deštrukciu. Pripravujeme vlastný zákon, ktorý chce pomôcť a má omnoho väčšiu šancu prejsť. Preto som sa aj dnes pri opozičných návrhoch prezentoval, ale nehlasoval som.

...
Pozdravuj mamku i súrodencov. Mám vás rád a teším sa na vás...